outdoor / vadon ELSŐSEGÉLY - WAFA

30 órás interaktív, intenzív képzés - 2017. február 24 - 25 - 26. WERA logo.png

mindenkinek, aki egyéneket vagy csoportokat kísér olyan természetes környezetben, ahonnan  intézményes orvosi ellátáshoz jutni órák vagy akár napok kérdése, tehát minden

túravezetőnek, outdoor trénernek, síoktatónak, hegymászónak, cserkészeknek, kalandornak és élményterapeutának kötelező, de akár egy osztálykirándulásra induló tanárnak vagy gyakran túrázóknak is fontos!

outdoor_vadon_elsosegely_1.jpg

Save

Save

Save

Save

Wilderness Emergency & Rescue Academy - Hungary


A novemberi kurzusra hatalmas volt az érdeklődés, gyorsan elérte a maximumot (még annál is többet) a csoportlétszám, így azonnal kiírásra került a következő alkalom időpontja.

Minden további jelentkezőt szeretettel várunk a

2017. február  24-25-26-án szervezett 2. képzésre!

 


CSOPORT : maximális létszám 20 fő

RÉSZVÉTELI DÍJ : 2017. január -15 ig kedvezményesen: 79.000.- Ft

január 16. után 89.000.- Ft

3 vagy több fő csoportos jelentkezése esetén 10.000.- Ft/fő ún. “csoportos kedvezményt” kínálunk! (azaz 69.000, ill. 79.000.- a díj)

 

A képzés BENTLAKÁSOS, így a képzési díj TARTALMAZZA  a 3 napi TELJES ellátást (étkezések és szállás 8 ágyas szobákban díját) és a jegyzetek és a szimuláció díjait.

NEM TARTALMAZZA az utazás díját, melyet a résztvevőknek egyénileg kell megoldaniuk.

A tanfolyamon való részvétel nem igényel előzetes egészségügyi képzettséget.

 

A képzés a WMS (Wilderness Medical Society - www.wms.org) irányelvei szerint épül fel és így sikeres elvégzése esetén nemzetközileg elismert, magyar kiállítású WAFA (Wilderness Advanced First Aid) minősítést ad.

 

HELYSZÍN : Börzsöny, Katalinpusztai Kiránduló Központ

A workshop nyelve magyar.

A jelentkezés első lépése a regisztráció kitöltése, majd a részvételi díj átutalása. A hely garantált foglalása a befizetéssel lép életbe!

BEFIZETÉS : kéTTé Alapítvány - Erste Bank, 11600006-00000000-60093031 számlára, a megjegyzésebe kérjük írják be, hogy "ELSŐSEGÉLY képzés" + résztvevő nevét!

ON-LINE REGISZTRÁCIÓ ITT


outdoor_vadon_elsosegely_10.png  outdoor_vadon_elsosegely_9.png  outdoor_vadon_elsosegely_3_.jpeg  outdoor_vadon_elsosegely_14.jpg  outdoor_vadon_elsosegely_6.jpeg  outdoor_vadon_elsosegely_7.png

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save


A workshopot nemzetközi sztenderdek mentén Dr. Molnár Péter mentőorvos, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat orvosa és Szabó Gábor Timur outdoor tréner, vadon- és kalandterapeuta, Wilderness First Responder tartja.

 A képzés gyakorlat központú, a résztvevők előadások során, videók és képanyagok segítségével is megismerhetik a VADON ELSŐSEGÉLY elméleti alapjait, a természetben folytatott tevékenység során fellépő kockázati elemeket, a lehetséges sérüléseket és betegségeket és azok kezelését, ellátását, majd aktív, sajátélményű, tapasztalati tanulási szimulációs helyzetekben gyakorolhatják a tanultakat, látottakat.

A Vadon orvoslás (Wilderness Medicine) “elszigetelt környezetben történő sürgős életmentő ellátást” jelent és egy gyorsan növekvő terület, melynek jelentősége is egyre növekszik a nehezen elérhető természeti környezetben (backcountry) túrázó, sziklát és hegyet mászó, vizisportokat űző (kajak, kenu, rafting-canyoning, stb.) és más potenciálisan veszélyes tevékenységet űző emberek számának növekedésével. A terület elsődleges célja a helyes helyzetfelmérés, a prioritások felállítása, az ebben a környezetben előforduló akut  sérülésekek és betegségek elsődleges kezelése és a páciens sürgősségi evakuációja.

outdoor_vadon_elsosegely_8.png     outdoor_vadon_elsosegely_4.jpeg  

További információk:


Az oktatóink: 

Dr. Molnár Péteroutdoor_vadon_elsosegely_Peter.png

Péter 1999 óta foglalkozik gyakorlati elsősegély és újraélesztés oktatással. 2005 óta a Magyar Resuscitatios (újraélesztési) Társaság és az European Resuscitation Council nemzetközi instruktora. 2008 óta ITLS (International Trauma Life Support), 2010 óta PTLS (Pediatric Trauma L.S), 2014 óta EPLS (European Pediatric L.S.) instructor is, illetve 2012 óta ITLS course director. 2010 óta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat állandó tagja. Rendszeresen oktat orvosokat, mentődolgozókat, ápolókat, illetve laikus felnőtteket és 10-18 éves fiatalokat is. Számos alkalommal tartott képzést a TÜV Rheinhard, az ALDI vagy akár outdoor tréningek szervezésével fglalkozó cégek számára. A sürgősségi beteg- és sérült-ellátásban 2005 óta dolgozik. Jelenleg főállása és családja (3 gyermek) mellett az Országos Mentőszolgálatnál, ill. a Magyar Légimentő Nonprofit Kft-nél kivonuló mentőorvosként teljesít szolgálatot.

Kisgyermek kora óta rendszeresen túrázik, tizenévesen kezdett outdoor sportokat űzni, hegyet és sziklát mászni, barlangászni. A természeti sportok szeretetét és természet iránti alázatát nagy örömmel igyekszik átadni gyermekeinek, barátainak, tanítványinak – mind szabadidejében, mind táborok vagy az orvoslás gyakorlása közben. Vallja, hogy a tanítás szeretete a tudás örökkévalósága


 

LEMONDÁSI / VISSZAFIZETÉSI szabályok és GARANCIA

amennyiben ön befizette a regisztrációs díjat, de valamilyen oknál fogva mégis visszalépne a részvételtől, a következő módon tudjuk a visszafizetést garantálni.      (A megjelölt összeg és arány a kezelési, lemondási díjat jelenti, azaz ennyit tartunk vissza a befizett összegből)

- 02.01 -ig való lemondás esetén:                       0.-  (ill. - banki átutalás díja)

- 02.02 - 02.06 -ig való lemondás esetén:          5000.- Ft

- 02.07 - 02.13 -ig való lemondás esetén:          30 %

- 02.14 - 02.21 -ig való lemondás esetén:          50 %

- 02.22  utáni lemondás esetén                         100 %  (egyéni kérelem és elbírálás alapján módunkban áll a díj egy részének visszatérítésére)

 
 

Néhány azok közül az outdoor/vadon elsősegély témák és módszerek közül, amelyeket a résztvevők megismerhetnek, illetve amelyekkel kísérletezhetnek:

 • PAS – Páciens Elemző Rendszer
 • A három kritikus életfenntartó rendszer
 • Mi az a sokk? Milyen formái vannak?
 • Mi az a trauma és mit kell/lehet tenni, ha bekövetkezik?
 • Elszigetelt, nehezen megközelíthető természeti környezetben
  • Rögzítés és szállítás
  • CPR – újraélsztés
  • Allergiák és kezelésük
  • Asthma és egyéb krónikus betegségek
  • Csont és izomrendszer, sérüléseik és ellátásuk
  • Stabil és instabil serülések, törések, ficamok és kezelésük
  • Bőr sérülések, hólyagok, sebek tisztítása
  • Égési sérülések kezelése
  • Fertőzések, fertőtlenítés, sebkötözés
  • Hasmenés és mérgezések
  • Környezeti tényezők, hőmérséklet, víz, magasság, villámlás, állatok, növények stb. egészségügyi kockázatai és kezelésük
  • Előzetes kockázatelemzés outdoor környezetben, felkészülés egy outdoor programra elsősegély vonatkozásában, evakuációs terv készítése
  • Praktikus és gyors, életmentő, kockázat minimalizáló fogások, trükkök
  • Az ideális elsősegély csomag összetétele, használata

A képzést követően on-line konzultációs és esetmegbeszélő fórum lehetőséget biztosítunk és a minősítés megőrzéséhez minden évben egy nap tudásfrissítést, tapasztalatcserét, eset szupervíziórt kínáló workshopon kell résztvennie a hallgatóknak.

Tervezzük emelt szintű képzés inditását is, ami Magyarországon egyedülálló, de a világon is elismert képzési rendszerekhez hasonló programban való részvételi lehetőséget kínál.


                                                                                                                                                                                                                                                           


Szabó Gábor Timuroutdoor_vadon_elsosegely_Gabor.jpeg

Gábor több, mint 15 éve foglalkozik outdoor tréningekkel, közel 10 évvel ezelőtt praktizáló pszichológusként elvégezte a Bécsi Egyetem és az IOA (www.ioa.at) képzését, ahol Akadémiai Outdoor Tréner és Tanácsadó képesítést szerzett. 2004 óta foglalkozik vadon- és kalandterápiás programokkal, a Magyar Tapasztalati Tanulás Alapítvány (kéTTé) alapítója, egyik szakmai vezetője. Vizsgázott sziklamászó és ipari alpinistaként mobil magas kötélpálya elemeket épít. Néhány év gyakorlat után ismerte fel, hogy felelősségteljes  vezetőként,  outdoor környezetben dolgozva elkerülhetetlen a vadon-elsősegély ismerete kliensei biztonsága érdekében. Mivel Magyarországon nem talált megfelelő képzést, Belgiumban végezte el az amerikai székhelyű Wilderness Medical Associates (www.wildmed.org) vadon elsősegély képzését, melyet azóta, protokoll szerint, 3 évente frissít.  A képzéshez az itt megszerzett tudásával és a vadon-kalandterápiás gyakorlatból származó hasznos tapasztalataival járul hozzá.

Save

Save

Save

Save

Wilderness Emergency & Rescue Academy - Hungary

cipotalpkereszt_zold_elmosott_kicsi_hatter_nelkul.png

Save

Save

Save

Save

Save

Save