Páros elvonulás - 1 nap

Egy napos természeti elvonulás egy pár  vagy család - egy terapeuta pár kíséretével

 

A hagyományos család és párterápiás ülés-sorozatokon túl lehetőség van arra, hogy a párral egy-egy teljes napot töltsünk a természetben.

Ezek a napok jellemzően korán reggel kezdődnek, estig tartanak, közös “kirándulás” jelleggel zajlanak egész napon át, természeti közegben, eltávolodva a civilizációtól. Az egész napos együttlét során a résztvevők maguk gondoskodnak ivóvízről és élelemről. Az útvonal kiválasztása és a nap során alkalmazott aktivitások ill természeti szimbólum-munkák a pár/család adott élethelyzetéhez, kérdéseihez illeszkednek. Ezekről előre csak a szükséges mértékben tájékoztatjuk a résztvevőket. Gyakran alkalmazunk spontán aktivitási elemeket is, melyek a résztvevők adott helyzetéhez s állapotához leginkább illeszkednek. Külön hangúlyt kap ebben a folyamatban, hogy három szereplős a helyzet: a résztvevő emberek, a terapeuták és a természet, mind önálló entitásként vannak jelen. A természet nem csak mint közeg, de mint terápiás eszközrendszer és spontán folyamat alakító is értelmezést nyer.

 

Helyszínek, díjak

Jellemzően a Budai-, Pilis, Mátra vagy Börzsöny hegységekben zajlanak a természeti elvonulások, mindig a megbeszélés szerint.

Mindig az adott párral beszéljük meg, hogy hova tudnak könnyebben eljutni, mely helyszín illeszkedik leginkább a tervezett aktivitásokhoz, majd a helyszínen, adott megbeszélt ponton találkozunk.

Az egy napos találkozások átlagosan napi időtartama kb. 8-9 óra (pl. reggel 9 h-tól este 6 h–ig). Ez az időintervallum természetesen tartalmaz kisebb pihenőket, olyan időket is, melyeket nem intenzív munkával, vagy aktivitással töltünk. Az “üres” idők is koncepciózusan be vannak építve a teljes napi folyamatba. (A koncentrált terápiás munkaórák száma kb. 3-4 alkalomnak felel meg.)

Az aktivitások megtervezésekor minden esetben figyelembe vesszük a pár/család élethelyzetén és kérdéseiken kívül a fizikai állapotukat is. Természetesen az adott évszak és időjárás adta lehetségekkel is kalkulálunk.

A fizikai állapot felmérése ahhoz is szükséges, hogy biztonsággal tervezhessünk olyan aktivitsokat, melyekhez feltétlenül szükséges valamilyen állapot vagy készség szint. (pl. sziklamászás, komolyabb gyaloglás, nyáron vízreszállás, télen egyéb téli eszközhasználat.)

A természeti elvonulás napját minden esetben megelőzi egy kb. 1-1,5 órás ismerkedő, tény-, és igény-feltáró beszélgetés. Ez nem mindig a legelső beszélgetés, gyakran az első terápiás ülésnek számít.

Az egy napos elvonulás tiszteletdíja páronként 30.000,- Ft. (Amennyiben nem egy közvetlen háztartás tagjai szeretnének jönni, úgy egyénekre számolva 20.000.- Ft/fő. Pl. különélő szülőtársak, szülők+nagyszülő, felnőtt testvérek, stb. esetén)

 

Kapcsolatfelvétel

Szabó Gábor Timur      0630 4008800

Rákár-Szabó Natália    0620 5421583  / email: rsz.natalia@gmail.com